Ga naar de inhoud

Over ons

Al 50 jaar is aan de Veenderweg 95 in Ede Drogisterij Karens gevestigd. Dit is niet de enige reden waarom de naam “Drogisterij Karens” zo’n bekende naam is in Ede en omstreken. Jan Karens, de naamgever van de winkel nam in 1973 de winkel over van de heer en mevrouw Van den Berg en specialiseerde zich direct in homeopathie en fytotherapie.

Het team van Drogisterij Karens

Lidy

Gediplomeerd Drogist

In het begin van 2009 volgde ik een opleiding detailhandel.

Na de afronding van deze opleiding heb ik de opleiding tot "Drogist" gevolgd en deze heb ik gehaald in 2012.

Sinds januari 2018 ben ik werkzaam bij Drogisterij Karens; ons team bestond toen nog uit de heer Karens, Gilestine en ik. Nog een heel jaar heb ik met de heer Karens mogen werken, waarbij ik uiteraard heel veel geleerd heb van hem. Ook met Gilestine heb ik goed mogen samenwerken en een fijne tijd gehad.

Het specialisme in deze winkel, en dat de klant ook van ons verwacht, maakt het extra leuk. Om een passend advies te vinden, rekeninghoudend met jong tot oud, met ieder zijn/haar eigen wensen, dat maakt dit vak zo leuk.

Anno nu hebben we een super leuk team waar ik graag mee samen werk. Heel vernieuwend en vol plezier en dat stralen we graag uit. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin. Ook thuis verdiep ik me in onze producten door artikelen te lezen en bepaalde stoffen te onderzoeken.

Maaike

Gediplomeerd Drogist

In de zomer van 1999 ben ik in de weekenden begonnen met werken bij een natuurvoedingswinkel in mijn toenmalige woonplaats Apeldoorn. Aangezien ik het naar mijn zin had in deze natuurvoedingswinkel heb ik het werk daar gecombineerd met een deeltijd opleiding "Detailhandel". Halverwege deze opleiding werd ik zo enthousiast over voedingssuppletie dat ik meer wilde en mij heb aangemeld voor de opleiding Assistent Drogist, om mij direct na het behalen hiervan aan te melden voor de vakopleiding "Drogist". In 2004 heb ik mijn vakdiploma Drogist volgens Pharmacon behaald en ben fulltime gaan werken omdat werken in de drogisterij inmiddels mijn passie was geworden. Inmiddels ga ik dus al weer heel wat jaartjes mee en blijf ik mijn kennis actief verbreden middels het bijwonen van diverse trainingen.

Nadat ik bij meerdere drogisterijen in en om Ede heb gewerkt ben ik in het najaar van 2019 bij Drogisterij Karens gaan werken, het sprak mij aan om te werken in een drogisterij met heel specifieke / speciale producten. Ik voelde mij gelijk thuis, door een warm onthaal van Gilistine en Lidy. En ook van Mieke leer ik veel.

Het leuke van werken in deze winkel met dit huidige team is dat iedereen met veel enthousiasme werkt. En het is extra leuk als je dat ook teruggekoppeld krijgt van je klanten. We vullen elkaar in alle opzichten goed aan en dat maakt het team zo compleet.

In mijn vrije tijd maak ik graag een wandeling of een fietstocht in onze "achtertuin" de Hoge Veluwe, vaak met camera in de aanslag. Ook verdwaal ik graag in een goed boek of puzzel ik Tangram, het liefst op de bank met m’n katten; dat maakt me blij.

Berthine

Gediplomeerd Drogist

Ik begon in de drogisterijwereld als stagiair, na het behalen van mijn diploma "Drogist" in 2000 kon ik direct aan de slag. Sinds april 2020 ben ik werkzaam bij Drogisterij Karens.

Met inmiddels 20 jaar ervaring ga ik nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk. Ik zou het contact met onze klanten (en natuurlijk mijn collega`s) niet kunnen missen.

Elke dag zie ik het weer als een mooie uitdaging om samen met mijn collega onze klanten te voorzien van een eerlijk en verantwoord advies.

Helemáál blij voel ik mij als we na enige tijd dan een terugkoppeling mogen ontvangen van onze klant dat de klant daadwerkelijk geholpen is/was het met advies. Dat was het doel!

Naast mijn werk mag ik mijzelf graag "verliezen" in een goed boek. Of even mijn hoofd leegmaken door lekker creatief te knutselen. En heerlijk vind ik het om er met mijn gezin op uit te trekken. Waar we dan daarna nog dagen van kunnen nagenieten.

Arenda

Drogist in opleiding

Na wat omzwervingen in de detailhandel werk ik sinds december 2021 als “jongste” aanwinst bij Drogisterij Karens. De kennis die ik opgedaan heb bij een landelijke keten in gezondheidsproducten is een mooie basis om mij hier verder in te specialiseren. Het mooie van dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. Er worden steeds weer nieuwe onderzoeken gedaan die tot nieuwe en/of andere inzichten leiden. We begrijpen steeds meer van de werking van ons geweldig en bijzonder lijf. En dat we door middel van voeding, lijfstijl en suppletie veel meer invloed op ons lijf en onze gezondheid kunnen uitoefenen. Niet alleen onze lichamelijke gezondheid maar ook onze geestelijke gezondheid. Een andere mooie ontwikkeling vind ik dat steeds meer merken overstappen naar vegan producten. Zowel qua inhoud als verpakkingsvorm. Respect voor mens, dier en milieu vind ik heel belangrijk. In mijn vrije tijd lees ik alles wat los en vast zit over vegan voeding, probeer ik heel graag nieuwe vegan recepten uit en bak ik regelmatig vegan bananenbrood voor mijn collega’s. Die laatsten zorgen er ook voor dat ik iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk fiets. Iedere dag is anders en iedere klant is anders. En dat maakt het werk hier ook zo leuk en uniek.

Bettie

Drogist in opleiding

Het werken met mensen en dan met name in een winkel had altijd al mijn belangstelling, maar vooral het werken in een drogisterij was voor mijn gevoel de mooiste uitdaging omdat dat oprecht mijn interesse heeft. Dat was de reden dat ik jaren geleden zelf de cursus Assistent Drogist ben gaan volgen. Dat leidde tot een baan bij een grote drogisterij keten tot het moment dat mijn oudste zoon werd geboren.

Na een lange periode me vooral gericht te hebben op het moederschap groeide de behoefte het werk weer op te pakken, liefst toch weer in de drogisterij maar eigenlijk wel graag met meer nadruk op het klantencontact. Vanaf november 2022 werk ik dan ook met veel plezier bij Drogisterij Karens. Gelukkig wordt me ruimte geboden mij te ontplooien zowel op het vlak van trainingen over zelfzorg en voedingsssuplementen. Het persoonlijk contact en advies aan klanten doen mij denken aan die eerste baan. Niet het onpersoonlijke van de grote keten maar persoonlijk en (al jaren) betrouwbaar advies wat echt het verschil maakt.

Kortom ik ben blij dat ik mijn bijdrage mag leveren en voel me helemaal op zijn plaats. Dat zeggende ik hoop dat ik nog jaren met plezier dit mag blijven doen.

Jan Karens

Graag vermelden wij op deze teampagina de heer Jan Karens. De heer J. Karens startte 5 juni 1973 aan de Veenderweg in het winkelcentrum dat in die tijd druk bezocht werd.
 
Nu is Drogisterij Karens de langst zittende winkel in het rijtje aan de Veenderweg. Meneer Karens was zijn tijd ver vooruit, hij heeft zijn drogisterij echt opgezet vanuit specialisatie. Dat moest destijds al wel, maar zeker in deze tijd!

Lees meer informatie bij “Historie”