Meteen naar de inhoud

Over ons

Al bijna 50 jaar is aan de Veenderweg 95 in Ede Drogisterij Karens gevestigd. Dit is niet de enige reden waarom de naam “Drogisterij Karens” zo’n bekende naam is in Ede en omstreken. Jan Karens, de naamgever van de winkel nam in 1973 de winkel over van de heer en mevrouw Van den Berg en specialiseerde zich direct in homeopathie en fytotherapie.

Het team van Drogisterij Karens

Lidy

Gediplomeerd Drogist

In het begin van 2009 volgde ik een opleiding detailhandel.

Na de afronding van deze opleiding heb ik de opleiding tot "Drogist" gevolgd en deze heb ik gehaald in 2012.

Sinds januari 2018 ben ik werkzaam bij Drogisterij Karens; ons team bestond toen nog uit de heer Karens, Gilestine en ik. Nog een heel jaar heb ik met de heer Karens mogen werken, waarbij ik uiteraard heel veel geleerd heb van hem. Ook met Gilestine heb ik goed mogen samenwerken en een fijne tijd gehad.

Het specialisme in deze winkel, en dat de klant ook van ons verwacht, maakt het extra leuk. Om een passend advies te vinden, rekeninghoudend met jong tot oud, met ieder zijn/haar eigen wensen, dat maakt dit vak zo leuk.

Anno nu hebben we een super leuk team waar ik graag mee samen werk. Heel vernieuwend en vol plezier en dat stralen we graag uit. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin. Ook thuis verdiep ik me in onze producten door artikelen te lezen en bepaalde stoffen te onderzoeken.

Maaike

Gediplomeerd Drogist

In de zomer van 1999 ben ik in de weekenden begonnen met werken bij een natuurvoedingswinkel in mijn toenmalige woonplaats Apeldoorn. Aangezien ik het naar mijn zin had in deze natuurvoedingswinkel heb ik het werk daar gecombineerd met een deeltijd opleiding "Detailhandel". Halverwege deze opleiding werd ik zo enthousiast over voedingssuppletie dat ik meer wilde en mij heb aangemeld voor de opleiding Assistent Drogist, om mij direct na het behalen hiervan aan te melden voor de vakopleiding "Drogist". In 2004 heb ik mijn vakdiploma Drogist volgens Pharmacon behaald en ben fulltime gaan werken omdat werken in de drogisterij inmiddels mijn passie was geworden. Inmiddels ga ik dus al weer heel wat jaartjes mee en blijf ik mijn kennis actief verbreden middels het bijwonen van diverse trainingen.

Nadat ik bij meerdere drogisterijen in en om Ede heb gewerkt ben ik in het najaar van 2019 bij Drogisterij Karens gaan werken, het sprak mij aan om te werken in een drogisterij met heel specifieke / speciale producten. Ik voelde mij gelijk thuis, door een warm onthaal van Gilistine en Lidy. En ook van Mieke leer ik veel.

Het leuke van werken in deze winkel met dit huidige team is dat iedereen met veel enthousiasme werkt. En het is extra leuk als je dat ook teruggekoppeld krijgt van je klanten. We vullen elkaar in alle opzichten goed aan en dat maakt het team zo compleet.

In mijn vrije tijd maak ik graag een wandeling of een fietstocht in onze "achtertuin" de Hoge Veluwe, vaak met camera in de aanslag. Ook verdwaal ik graag in een goed boek of puzzel ik Tangram, het liefst op de bank met m’n katten; dat maakt me blij.

Berthine

Gediplomeerd Drogist

Ik begon in de drogisterijwereld als stagiair, na het behalen van mijn diploma "Drogist" in 2000 kon ik direct aan de slag. Sinds april 2020 ben ik werkzaam bij Drogisterij Karens.

Met inmiddels 20 jaar ervaring ga ik nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk. Ik zou het contact met onze klanten (en natuurlijk mijn collega`s) niet kunnen missen.

Elke dag zie ik het weer als een mooie uitdaging om samen met mijn collega onze klanten te voorzien van een eerlijk en verantwoord advies.

Helemáál blij voel ik mij als we na enige tijd dan een terugkoppeling mogen ontvangen van onze klant dat de klant daadwerkelijk geholpen is/was het met advies. Dat was het doel!

Naast mijn werk mag ik mijzelf graag "verliezen" in een goed boek. Of even mijn hoofd leegmaken door lekker creatief te knutselen. En heerlijk vind ik het om er met mijn gezin op uit te trekken. Waar we dan daarna nog dagen van kunnen nagenieten.

Wilma van den Broek

Wilma

Gediplomeerd Drogist

Sinds 1 september 2019 ben ik werkzaam bij Gezondheid aan huis. Door het werken met supplementen ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen hoe voedingsstoffen invloed hebben op onze gezondheid. In september 2020 ben ik begonnen met het eerste deel van mijn studie Orthomoleculair therapeut.

In november 2020 ben ik een gedeelte van mijn uren bij drogisterij Karens gaan werken om Lidy te vervangen die met zwangerschapsverlof ging. Alhoewel het eerst om een tijdelijk uitstapje ging, ben ik uiteindelijk gebleven. In het voorjaar van 2021 heb ik mijn diploma drogist gehaald en nu werk ik met veel plezier een vast aantal uren van mijn werkweek in de winkel.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om af en toe een boek te lezen, maar ik ben natuurlijk ook nog regelmatig in de leerboeken te vinden. Ik wandel vaak een stukje met mijn hondje en af en toe ik ga een rondje hardlopen.

Mieke

Gediplomeerd Drogist & Orthomoleculair Therapeut volgens de kPNI

Nadat ik in augustus 2016 mijn Drogisterijdiploma behaalde ben ik direct hierna gestart met de opleiding HBO Medische Basiskennis, welke ik in juni 2018 heb afgesloten.

Gelijktijdig ben ik begonnen met de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgens de kPNI, waarvan ik december 2018 het diploma behaalde.

Vervolgens ben ik in september 2019 gestart met de 3-jarige opleiding klinische Psycho Neuro Immunologie.

Mijn werkzaamheden verricht ik voornamelijk bij Gezondheid aan huis. Daar geef ik sinds januari 2018 productadviezen, volg ik de nieuwste informatie op het gebied van supplementen en gezondheidsproducten, schrijf ik artikelen en bezoek ik verschillende congressen, seminars en workshops. Met regelmaat ben ik bij Drogisterij Karens te vinden, waar ik ook de cholesterolmetingen verzorg.

Samen met mijn collega Joanne ben ik in 2020 een eigen praktijk gestart. Onze praktijk Revival specialiseert zich in de Orthomoleculaire geneeskunde volgens kPNI. Onze behandeling zijn ter bevordering van uw gezondheid. Niet door symptomen te behandelen, maar door te kijken naar de oorzaak van de betreffende klacht.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om te sporten, te lezen en met vrienden en familie te zijn.

Jan Karens

Graag vermelden wij op deze teampagina de heer Jan Karens. De heer J. Karens startte 5 juni 1973 aan de Veenderweg in het winkelcentrum dat in die tijd druk bezocht werd.
 
Nu is Drogisterij Karens de langst zittende winkel in het rijtje aan de Veenderweg. Meneer Karens was zijn tijd ver vooruit, hij heeft zijn drogisterij echt opgezet vanuit specialisatie. Dat moest destijds al wel, maar zeker in deze tijd!

Lees meer informatie bij “Historie”