Ga naar de inhoud

Historie

Voordat de heer J. Karens zich vestigde aan de Veenderweg, werkte hij in twee andere drogisterijen in Stellendam en Goes. Ook was hij een jaar chef van de drogisterij-afdeling van de V&D in Zeist. Toen de mogelijkheid kwam om in Ede de drogisterij aan de Veenderweg over te nemen van de heer en mevrouw Van den Berg heeft hij dat in 1973 gedaan.

De heer J. Karens startte 5 juni 1973 aan de Veenderweg in het winkelcentrum dat in die tijd druk bezocht werd. Groenteboer van Heusden was daar de grote trekker. Nu is dat Drogisterij Karens, wij zijn tevens als langste gevestigd aan ons rijtje winkels. Klanten komen uit Ede, omstreken en daar buiten. Nu is Drogisterij Karens de langst zittende winkel in het rijtje aan de Veenderweg.

Sinds juni 2018 is Drogisterij Karens 45 jaar aan de Veenderweg 95 gevestigd. Het is de enige drogist in Ede, die niet aan een grote keten is verbonden. De heer J. Karens, die altijd in de winkel in een witte jas was te vinden, is inmiddels met pensioen. De winkel van ‘Karens uw drogist’ was (en is) er één van de oude stempel. Een zaak waar je na je aankoop vanaf een schaal een dropje mag uitkiezen.

Onze adviesfunctie, is de sterke kracht. Over het algemeen kan je stellen dat wij goed kunnen adviseren op het gebied van voedingssupplementen zoals vitamines, maar zeker ook fytotherapie en homeopathie. Allopathie is de chemische variant, die verkopen wij ook, daar kun je niet onderuit! We hebben een groot en breed assortiment. Daarom zijn we als drogist een begrip geworden. Soms word er zelfs gesproken over; “dokter Karens.”

Ook hebben wij veel speciale artikelen. Merken die niet iedereen heeft en waarvan de klanten toch zeggen van ‘bij Karens hebben ze dat’. Bijvoorbeeld producten van Solgar, Lamberts, NOW, of Vitakruid. We hebben een groot en breed assortiment. Daarom zijn we als drogist een begrip geworden. Soms word er zelfs gesproken over; “dokter Karens.”

Wat typeerde meneer Karens?

Ondanks dat, meten we ons als Edese drogist niets aan. We proberen de klanten wel zo goed mogelijk advies te geven. We hadden een keer een dame voor de toonbank, die drie, vier antibioticakuren had gehad tegen een blaasontsteking. Dan springen de tranen ons in de ogen. ‘tjonge, wat jammer’. Antibiotica is een prachtige uitvinding, maar het haalt al de goede bacteriestammen uit je darmen weg, die voor je immuunsysteem zo belangrijk zijn. Dus iedere infectie heeft vrije doorgang. Daarom zou het goed zijn dat artsen na afloop tegen de patiënt zou zeggen ‘neem een probiotica na die kuur’. Dat heft de nadelige effecten van de antibiotica op.”

Jan Karens: Ik hoop dat Drogisterij Karens in de toekomst een begrip in Ede, omstreken en daarbuiten blijft!