Drogisterijkarens

Over Karens

Over Karens

Sinds juni 2013 is Drogisterij Karens 40 jaar aan de Veenderweg 95 gevestigd.

Hij is de enige drogist in Ede, die niet aan een grote keten is verbonden.

De heer J. Karens, die altijd in de winkel in een witte jas is te vinden, is nog altijd eigen baas. De winkel van ‘Karens uw drogist’ is er één van de oude stempel. Een zaak waar je na je aankoop vanaf een schaal een dropje mag uitkiezen.

De heer J. Karens startte 5 juni 1973 aan de Veenderweg in het winkelcentrum dat in die tijd druk bezocht werd. Groenteboer van Heusden was daar de grote trekker. Nu is dat Drogisterij Karens. 
Klanten komen uit Ede, omstreken en daar buiten.

 

Voordat de heer J. Karens zich vestigde aan de Veenderweg, werkte hij in twee andere drogisterijen in Stellendam en Goes. Ook was hij een jaar chef van de drogisterij afdeling van V&D Zeist. Toen de mogelijkheid kwam om in Ede de drogisterij aan de Veenderweg over te nemen van de heer en mevrouw Van den Berg heeft hij dat in 1973 gedaan.


Nu is Drogisterij Karens de langst zittende winkel in het rijtje aan de Veenderweg. Het sterkste punt van Drogisterij Karens is de specialisatie.

Dat moet zeker in deze tijd. Veertig jaar geleden was dat anders. Toen had je nog niet de prijzenoorlog in de drogisterij die momenteel wel speelt. 

Jaren geleden besloot de heer J. Karens zich te gaan specialiseren. Onze adviesfunctie, is onze sterke kracht. We zijn vooral gespecialiseerd in homeopathie en fythotherapie. Fythotherapie is alles van planten en bloemen, dat staat het dichtste bij de natuur. Homeopathie is heel natuurlijk, maar er wordt wel met verdunningen gewerkt. Allopathie is de chemische variant, die verkopen wij ook, daar kun je niet onderuit.

Veel doen wij als Drogisterij met voedingssupplementen. Ook hebben wij veel speciale artikelen. Merken die niet iedereen heeft en waarvan de klanten toch zeggen van ‘bij Karens hebben ze dat’. Bijvoorbeeld producten van Solgar en Steigerwald. We hebben een groot en breed assortiment. Daarom zijn we als drogist een begrip geworden. Soms word er zelfs gesproken over; “dokter Karens.”

Ondanks dat, meten we ons als Edese drogist niets aan. We proberen de klanten wel zo goed mogelijk advies te geven. We hadden een keer een dame voor de toonbank, die drie, vier antibioticakuren had gehad tegen een blaasontsteking. Dan springen de tranen ons in de ogen. ‘tjonge, wat jammer’. Antibiotica is een prachtige uitvinding, maar het haalt al de goede bacteriestammen uit je darmen weg, die voor je immuunsysteem belangrijk zijn. Dus iedere infectie heeft vrije doorgang. Daarom zou het goed zijn dat artsen na afloop tegen de patiënt zou zeggen ‘neem een probiotica na die kuur’. Dat heft de nadelige effecten van de antibiotica op.”

 

 

Op het moment werken we met z`n drieën in de winkel. (zie foto`s verder op de site)

 

We hopen dat Drogisterij Karens  in de toekomst een begrip in Ede, omstreken en daarbuiten blijft!

 

Op deze site treft u een selectie aan van onze producten. Wij zijn u via onze site graag van dienst. Mocht u nog vragen hebben over onze producten dan kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Veel winkelplezier!

 

 

Drogisterij Karens
Veenderweg 95

Telefoon: 0318 613191

Mail: info@drogisterijkarens.nl

Openingstijden zie contact


Foto: Jan Karens (medewerksters Gilestine, Gerrie  en Lidy niet op foto)

 


 
Aanbiedingen